Το e-shop που πάντα ήθελες!

Ηλεκτρική κουβέρτα: Χρήση και Aσφάλεια

Σεπτέμβριος 24, 2023
Η χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλής, αφού προσφέρει έναν ήρεμο και ζεστό ύπνο, με ελάχιστο κόστος. Είναι όμως αρκετά ασφαλής επιλογή; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Πώς λειτουργεί η ηλεκτρική κουβέρτα; Μέσα στο ύφασμα, βρίσκεται καλά μονωμένη καλωδίωση, που ζεσταίνεται καθώς τροφοδοτείται με ηλεκτρική τάση μέσω αντιστάσεων, εκπέμποντας θερμότητα στο περιβάλλον. Κάθε ηλεκτρική κουβέρτα διαθέτει χειριστήριο με ενσωματωμένο ροοστάτη για ρύθμιση της ένταση της θέρμανσης, συνήθως σε δύο με τρεις σκάλες. Ποια τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής κουβέρτας; Εκτός από τη μοναδική αίσθηση ζεστασιάς που προσφέρει, η ηλεκτρική κουβέρτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αυπνίας, αφού βοηθάει στη γρήγορη χαλάρωση και στον ήρεμο και βαθύ ύπνο, ενώ παράλληλα απομακρύνει την επιβλαβή για την υγεία μας υγρασία από το στρώμα και τα σεντόνια. Ακόμα, μειώνει τους μυϊκούς πόνους και πόνους που σχετίζονται με την αρθρίτιδα, περιορίζει τις αλλεργίες και τα προβλήματα ιγμορίτιδας. Πόσο ασφαλής είναι η ηλεκτρική κουβέρτα; Παλαιότερα, η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η εκδήλωση πυρκαγιάς, όμως οι σύγχρονες ηλεκτρικές κουβέρτες έχουν ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας, που εξαλείφουν τον κίνδυνο. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να τις κρατάμε για πάνω από δεκαετία ή να αγοράζουμε μεταχειρισμένες. Επίσης, η ισχυρή μόνωση που διαθέτουν σήμερα, ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο ηλεκτροπληξίας, ειδικά εάν τις ελέγχουμε συχνά για φθορές και σκισίματα. Τέλος, οι επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί για την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, δεν έχουν επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση. Τι άλλο πρέπει να προσέχουμε κατά τη χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας;
  • Δεν τη συνδυάζουμε με χρήση θερμοφόρας.
  • Δεν την ενεργοποιούμε ενώ είναι διπλωμένη.
  • Δεν τη χρησιμοποιούμε με βρεγμένα χέρια ή πόδια.
  • Αν εμφανίσει υγρασία σε κάποια σημεία, δεν την χρησιμοποιούμε μέχρι να στεγνώσει.
  • Καλό είναι να μη την τοποθετούμε σε πτυσσόμενα κρεβάτια.
  • Δεν τη χρησιμοποιούμε σε κρεβάτια ανήμπορων ανθρώπων, μικρών παιδιών, βρεφών, ή ανθρώπων με ευαισθησία στην θερμότητα.
  • Δεν επιτρέπουμε την ολονύχτια χρήση της σε ανθρώπους που έχουν βηματοδότη.
  • Δεν κάνουμε επεμβάσεις ή επιδιορθώσεις στο ηλεκτρικό κύκλωμα κι αν αντιληφθούμε κάποιο πρόβλημα, την αντικαθιστούμε άμεσα.
Εσύ ακόμα να αποκτήσεις τη δική σου ηλεκτρική κουβέρτα; Διάλεξε σήμερα αυτή που σου ταιριάζει http://bit.ly/2dBxo01 !